ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

ΑΘΗΝΑ 23-6-2010 .

Δύο είναι τα κυρίαρχα προσδιοριστικά στοιχεία που ακούμε στην πολιτική ζωή του τόπου. Και τα δύο τα ακούμε και μας τα προτάσσουν υπεύθυνα, μας λένε, πολιτικά και δημοσιογραφικά χείλη. Τόσο υπεύθυνα που εξευτελίζουν, παραποιούν και διαστρέφουν οτιδήποτε πιάνουν στο στόμα τους. Και τα δύο αυτά στοιχεία γεννήθηκαν, ανδρώθηκαν και διασκορπίστηκαν παντού από την Ελλάδα μας όταν οι παραλήπτες τους δεν ξέρανε ακόμη την λέξη πολιτισμός. Τα δύο στοιχεία για τα οποία μιλάμε είναι ο Πατριωτισμός και η δημοκρατία. Βέβαια στην Αρχαία Ελλάδα πρωταγωνιστούσαν ακόμη τα στοιχεία του Ήθους στην Πολιτεία, της Αξιοκρατίας στην Κοινωνία, της Φιλοπατρίας στην Παιδεία, του Ηρωισμού στην μάχη για την υπεράσπιση της Πατρίδος. Τώρα οι ταγοί μας διδάσκουν με την συμπεριφορά και τις ενέργειές τους αντιστοίχως την ανηθικότητα, την διαφθορά, την ξενολαγνεία και την προδοσία.

Αλλά και στο ζήτημα αυτό καθ’ αυτό του πολιτεύματος υπάρχουν κάποιες αυθαίρετες ερμηνείες και ανορθογραφίες. Απορώ με το θράσος των πολιτικάντηδων και των δημοσιογράφων του Συστήματος, βαλτών για έργα ολέθρια από τον Διεθνιστικό Νεοταξισμό, για την επιμονή τους ότι η Ελλάς διαθέτει ως πολίτευμα την «δημοκρατία», έστω και ως έννοια, από την στιγμή που άλλα ζητεί δια της ψήφου του ο ελληνικός λαός και άλλα δίνουν σ’ αυτόν οι αρχόμενοι δήθεν άρχοντες. Ασφάλεια, συνοχή και εθνική κυριαρχία ζητεί ο λαός μας και ανεργία, εθνοφυλετική νόθευση και ξεπούλημα της Ελλάδος του δίνουν.

Ύστερα πάλι από πού και ως που θα πρέπει να θεωρήσω ως το ιδεωδέστερο πολίτευμα την δική τους «δημοκρατία». Και αν πάλι το αμφισβητήσω, αυτό και την ορθότητά του, θα πρέπει να μην διαθέτω φωνή και άποψη. Και αν πάλι δεν διαθέτω γυαλιστερό όνομα πολιτικάντικο εκ πατρός ή άλλου τινός συγγενή, αν δεν διαθέτω χορηγούς πλουτοκράτες, αν δεν υπακούω σε εντολές «ημέτερες», αν δεν είμαι ελίτ και δεν με δέχονται οι άλλες ηγετικές ελίτ, αυτές που έχουν προδώσει κατά καιρούς τον Ελληνικό Εθνικισμό κάνοντάς τον υποχείριο του Συστήματος, τότε κλάψε και άσε. Και αν βέβαια δεν βαράς προσοχές στους ύπατους αρμοστές και τους αξιωματούχους του Συστήματος, βλέπεις τους άλλους να σε προσπερνούν.

Ποια «δημοκρατία» όμως ψάχνουμε και ποιο είναι το ζητούμενο; Θέλουμε τελικά την συμμετοχή του λαού στα κοινά; Ναι, προφανώς επιδιώκουμε την συμμετοχή του πολίτη αφού η διαμόρφωση μιας δίκαιης και αυτάρκους κοινωνίας, μεγάλης και ισχυρής παράλληλα, δεν μπορεί παρά να προέρχεται από τα σπλάχνα της γιατί μόνο τότε είναι στερεή και βιώσιμη. Πρέπει όμως να εξασφαλίζεται η εκλογή των πλέον Αρίστων σε Ήθος, Αξιοσύνη και Φιλοπατρία πολιτών στην εξουσία κι όχι η επιλογή ενδοτικών και αναξίων δια της πλάνης του λαού. Με θεσμικές διαδικασίες οριστικής αποβολής των πωλητών εθνικής γης και δημοσίου πλούτου από την Πολιτεία. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την αναβάθμιση της σημερινής ανύπαρκτης «δημοκρατίας» σε ένα πολίτευμα Εθνικής Λαοκρατίας όπου οι πολίτες θα εμπνέονται από τον βίο και το παράδειγμα στιβαρών και γενναίων ηγητόρων με γνώμονα τους νόμους της Φυλής και της Εθνικής Ενότητος. Για μια Μεγάλη Εθνικιστική Ελλάδα με ακμαίο μπροστάρη και μαχητή του Έθνους τον Έλληνα Εργαζόμενο.
Μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις πήγε η Ελλάς μπροστά δημιουργώντας ακόμη και αυτοκρατορίες και ποτέ άλλοτε. Ας δούμε το παρακάτω βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=mQjYtWOHeo8&feature=player_embedded

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: