ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΗΝΑ 16-6-2010 .

Θα ξεκινήσω το αποψινό σχόλιο δανειζόμενος δύο σημαντικές αναφορές από το γνωστό βιβλίο του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με τίτλο «Το στρατηγικό βάθος – Η διεθνής θέση της Τουρκίας». Λέει λοιπόν ο Τούρκος υπουργός: «Οι φιλόδοξες χώρες ορίζουν το τι θεωρούν για τις ίδιες απειλή βασιζόμενες στις στρατηγικές τους επιδιώξεις, όχι στους φόβους τους. Αντίθετα, οι παθητικές, χωρίς φιλοδοξίες χώρες διαμορφώνουν στρατηγικές υποταγμένες στις απειλές που υφίστανται».

Σε άλλο πάλι σημείο του βιβλίου του γράφει ο Νταβούτογλου: «η Τουρκία πρέπει να επιδιώκει συνεχώς την εξασφάλιση εγγυήσεων που θα της παρέχουν το δικαίωμα παρέμβασης στα ζητήματα που αφορούν τις μουσουλμανικές μειονότητες των Βαλκανίων».

Ο Ελληνικός Εθνικισμός είναι ξεκάθαρος ως προς τα ανωτέρω ζητήματα. Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος δεν μπορεί να είναι ηττοπαθής και πολιτικά ορθή, δηλαδή ψοφοδεής, αλλά γεμάτη από τα στοιχεία της νικηφόρας αποφασιστικότητας και της εθνικής ορθότητας. Δηλαδή η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος, και επομένως οι στρατηγικές επιδιώξεις στα εθνικά μας θέματα δεν θα προσδιορίζεται από δειλίες, φοβίες και αναστολές, αλλά από τόλμη, γενναιότητα και σταθερή προσήλωση στο εθνικώς αναγκαίο. Δηλαδή όταν κάνουμε εθνική εξωτερική πολιτική δεν κοιτάμε το πολιτικά εφικτό, αλλά το εθνικά αναγκαίο. Και όταν λέμε ότι έχουμε ελληνικές σκλάβες πατρίδες δεν υποχωρούμε και δεν δίνουμε κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά υλοποιούμε την δική μας Μεγάλη Ιδέα και διεκδικούμε την λευτεριά των σκλαβωμένων Ελλήνων.

Η ίδια η ζωή και η πολιτική μας ιστορία, αλλά και η διάθεση της Τουρκίας έναντι ημών, δείχνουν ότι η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα και την ειρήνη θα την φτάσουμε μόνον αν είμαστε σε θέση να αγωνιστούμε και να αξιοποιήσουμε τις δικές μας ευκαιρίες. Μια αποφασιστική και γενναιόψυχη Ελλάδα πρέπει να δει τον περίγυρο και να αντιληφθεί ποιοι είναι οι στρατηγικοί της παίχτες. Οι Τούρκοι μιλάνε για την Αλβανία, την Βοσνία και τους μουσουλμάνους. Εμείς έχουμε την Σερβία που την έχουν εγκαταλείψει όλοι και είναι το ανάχωμα προς Βορρά, την Κύπρο που είναι το φυσικό αεροπλανοφόρο του Ελληνισμού για την προς Ανατολάς κυριαρχία, τους Έλληνες των Σκλάβων Ελληνικών Πατρίδων και μια πλειάδα ελληνικών μουσουλμανικών πληθυσμών στα Βαλκάνια. Δεν έχουμε παρά να ηγηθούμε αυτών των ανθρώπων.

Ο Ελληνικός Εθνικισμός αξιώνει μια άλλη, Μεγάλη και Δυνατή Ελλάδα. Θα γκρεμίσει την ραγιάδικη ψευτοελλάδα που ανέχεται τους Τούρκους στην Δ. Θράκη να ζητούν την τουρκοποίηση που βλέπουμε σ’ αυτό το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=Vv5Gf87tsE0&feature=related. Και στην θέση της θα βάλουμε αυτήν εδώ την Ελλάδα http://www.youtube.com/watch?v=rF-1atWRSdM&feature=PlayList&p=492C9B6FAE4DC3AD&playnext_from=PL&index=4&playnext=1

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: